В Германия ограничиха достъпа до заведения за чужденци

DenNews.bg
23.01.2016
размер на текста:

 Собственици на развлекателни заведения в германския град Фрайбург са ограничили достъпа на чужденци до клубовете им във връзка с ръста на престъпленията, извършено от мигранти, пише Badische Zeitung.
На този етап се ограничава само входа за лица, които имат разрешение за временно пребиваване в страната.
В изявление на управителя на клуб „Белият заек” се посочва, че решението за ограничаване достъпа и пропускателния режим не е взето лесно, нособствениците на заведения не виждат друг начин да избегнат инциденти, свързани с бежанците.
По данни на изданието пропускателен режим са въвели повечето развлекателни заведения във Фрайбург – барове, дискотеки и клубове. Въпреки че в града не са официално регистрирани насилнически актове, подобни на тези от новогодишната нощ в Кьолн, властите отбелязват нарастване на броя на дребните престъпления.
Собствениците на клубове обаче са регистрирали единични случаи на притесняване на жени – предимно около и в женските тоалетни, или на дансинга.
Проблемът е обаче, че след като бъдат върнати от вратите на клубовете, ядосани мигранти пренасят агресията си на улицата. А в последните месеци се отбелязва нарастване на престъпността и в кварталите на Фрайбург.
Полицията смята да противодейства на това с увеличаване на проверките на документите за самоличност.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети