Остро отравяне с въглероден оксид е причина за смъртта на Пламен Миланов и Теодора

dennews.bg
18.01.2016
размер на текста:

 Съдебно-медицинска експертиза установява задушаване с газ като причина за смъртта на Пламен Миланов и Теодора Димитрова от гр. Дупница. Това е официалната информация, публикувана на сайта на Прокуратурата на Република България.
В хода на воденото досъдебно производство за смъртта на бизнесмена Пламен Миланов (роден 1966 г.) и неговата служителка Теодора Димитрова (родена 1980 г.), Окръжна прокуратура-Кюстендил назначи химическа и съдебно-медицинска експертизи. Към настоящия момент са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза.
Според експертите смъртта и на двамата се дължи на остро отравяне с въглероден оксид, който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ или други горивни средства. Установено е наличие на карбоксихемоглобин в кръвта на жертвите. Характерно при това остро отравяне е, че пострадалите от него не могат да излязат на чист въздух или да спрат източника, отделящ отровния газ, поради свързването на СО с миоглобина (мускулатурата).
Очакват се и резултатите от химическата експертиза, след което ще бъде назначена и комплексна такава, която да определи окончателно причината за смъртта.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети