Лавина се свлече върху прохода Петрохан

dennews.bg
17.01.2016
размер на текста:


Екипи на АПИ и пътноподдържащата фирма работят усилено за освобождаване на пътното платно и възстановяване на движението по път II-81 в прохода „Петрохан“. По-рано днес поради паднала лавина в района на билото, движението през прохода беше изцяло ограничено за преминаване на МПС.

Над 120 линейни метра снежна маса ще бъдат отстранени от пътното платно с помощта на роторна машина.
Обходният маршрут е по АМ "Хемус" и път I-1 Враца - Монтана.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети