Легендарният Дейвид Бауи почина, ракът го надви

dennews.bg
11.01.2016
размер на текста:

 Легендарният изпълнител Дейвид Бауи е починал, загубвайки битката с рака.
В последните 18 месеца Бауи е правил опити да се лекува.
"Дейвид Бауи почина днес, заобиколен от семейството си. Въпреки че много от вас ще са съпричастни със загубата, ви молим да зачитате неприкосновеността на личния живот на семейството по време на скръбта им", гласи съобщение, публикувано в личния профил на музиканта в социалните мрежи.
Само преди няколко дни Бауи стана на 69 години, тогава излезе и новият му албум "Blackstar", който съдържа 7 песни.
Творческата му биография е богата, включително и извън тези над 20 албума които издава, Бауи се занимава и с музициране, продуцентска дейност, той е аранжьор, актьор и аудио инженер.
Музикалната му кариера започва в края на 60-те години на миналия век, застава на пътя на световната слава в средата на 70-те години.
През 2002 г. BBC го класира на 29-то място сред 100-те най-известни англичани. През 2004 г. списанието „Ролинг Стоун“ го класира на 39-то мястов списъка си на 100-те най-големи артисти за всички времена.
Израснах, слушайки и гледайки поп гения Дейвид Бауи. Той беше майстор в изобретателността. Голяма загуба, написа британският премиер Дейвид Камерън в „Туитър”, определяйки Бауи за „гениален”.
Камерън е бил на три годишна възраст, когато Бауи избухва с първия си световен хит Space Oddity през 1969 година.
Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин изтъкна, че Бауи „представлява всичко най-добро във фантастичната култура на различия в тази страна”.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети