Публикация във Фейсбук издаде: Чимев е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
09.09.2015
размер на текста:

Това са кандидат-кметовете на ГЕРБ

Публикация във Фейсбук на дясната ръка на Бойко Борисов и председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Цветан Цветанов издаде номинацията на партията за кмет на Дупница.
Той е – Методи Чимев – очаквано, макар и да не е обявено все още официално.


Още преди няколко месеца лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов обяви, че единствената възможна и обсъждана кандидатура е тази на настоящия градоначалник. Той пък трябваше само да приема номинацията.
„Срещата с Цветан Цветанов бе работна, обсъдихме листите. ГЕРБ открива предизборната си кампания в неделя и тогава всички имена ще бъдат официално обявени. Ще коментирам повече след това”, каза за DenNews.bg кметът Чимев.
Ето какво гласи текстът към снимките от срещата с кандидат-кметовете на ГЕРБ от областта, който е публикуван в профила на Цветанов във Фейсбук:
С областния координатор Кирил Калфин, с кандидатите ни за кметове и общинските ръководители на ГЕРБ в Кюстендил обсъдихме подредбата на общинските съветници в листата за всички общини в областта. Мога категорично да заявя, че сме отлично подготвени и предлагаме на жителите на Кюстендил кандидатурите на достойни хора с професионални качества. ГЕРБ работи еднакво за развитието на всички региони в страната.

 

На срещата присъстват и кандидат-кметовете Калин Гелев на Сапарева баня, Георги Кабзималски на Рила, Мая Спасова на Бобов дол, Гергана Виделова на Бобошво и Румен Янакиев на Кочериново.

 

Изненадата идва именно от Рилското корито, но не от Рила, където Кабзималски ще се бори за четвърти пореден мандат, от които втори с подкрепата на ГЕРБ, а от съседно Кочериново. Там на предишните избори ГЕРБ издигнаха Иван Минков, без да е в листата за ОбС и без подкрепата на листата. Сега Минков отива на избори като независим, издигнат от инициативен комитет, в който има и хора от ГЕРБ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети