Три дами ще играят на изборите за нов кмет на Бобов дол

DenNews.bg
08.09.2015
размер на текста:

Три дами ще влязат в битка за нов кмет на Бобов дол на предстоящите избори.
От БСП излизат с познатото си и доказано в годините оръжие – екскметът Йорданка Каленичкова, която в последните четири години не участва в политическия живот. В предходния мандат на тогавашния кмет Грети Алексова, Желязната лейди бе общински съветник. Каленичкова има зад гърба си три кметски мандата, като на последните избори тя не бе сред кандидатите, а БСП застана с листата си за ОбС зад независимия кандидат-кмет Милети Орешарски.
Мая Спасова е най-вероятната кандидатура на ГЕРБ. Тя тръгва на изборите от шефското си място в общинската фирма „Чистота и озеленяване”, отговорна за сметомочистването на територията на общината. На изборите през 2011-а г. кандидат на ГЕРБ за кмет бе местният лидер Росица Борисова, но партията успя да вземе само два мандата в Общински съвет.
Третата дама в битката е и най-вероятният следващ кмет на общината, тъй като Бобов дол е непробиваема крепост на партията на енергийния бос Христо Ковачки Лидер, която към днешна дата вече е ББЦ. За изборите през октомври кандидат за кмет ще бъде настоящият председател на ОбС в миньорската община Елза Величкова.
Сегашният градоначалник Кирил Станчев, влязъл в общината с резултат постижим към днешна дата само в Китай и Северна Корея – 68%, не само че няма намерение повече да се занимава с политика, но и се оттегля в пенсия. „Няма да се връщам в мината, минах годините, а и имам нужда от почивка. Отивам да си копая градината”, коментира той.
Първата и единствена към момента регистрация за предстоящите на 25 октомври местни избори в Общинската избирателна комисия в Бобов дол е на Инициативен комитет, представляван от Спас Сотиров, за издигане на кандидатурата на независимия кандидат за кмет и Общински съвет.
Както е ясно, към момента тече регистрацията на инициативните комитети, партии и коалиции, а на по-късен етап ще бъдат регистрирани и самите кандидати.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети