Кметът на Кочериново обвини „Кюстендилска вода” в геноцид, гражданите готови на протест

DenNews.bg
04.09.2015
размер на текста:

Кметът на Кочериново Иван Минков изпрати сигнално писмо до ВиК оператора „Кюстендилска вода” – дружеството, което отговаря за водоподаването на територията на цялата община, с което изразява недоволство срещу наложеният без обяснения и график режим на водата. Минков посочва, че проблемът е от над седмица, а ежедневно в общината постъпват десетки и стотици сигнали. В писмото, копие от което е изпратено и до началника на полицията в Рила, кметът на Кочериново дава срок на ВиК за отстраняване на проблема, след който гражданите ще излязат на протест.

Ето какво гласи писмото:

Г-н управител, повече от една седмица населението на община Кочериново е подложено на тормоз и геноцид относно снабдяването с питейна вода. Без никакви сериозни обяснения или аварии водоподаването е абсолютно произволно, като често отсъства повече от 12 часа на денонощие. Появата на питейна вода става по напълно случаен принцип, без информация кога и за колко време.
Считам, че интересите на гражданите на община Кочериново са сериозно засегнати и те са в правото си да изискват отговорно поведение от Вас по един такъв проблем.
Въпреки често провежданите разговори, състоянието на водоснобдяването не се подобрява. Всекидневно сме засипвани със стотици обаждания и запитвания относно липсата на вода.
Уведомявам Ви, че ако в срок до 9 септември 2015 г. не се нормализира снабдяването с питейна вода на територията на община Кочериново, ще бъде организиран протест с участието на граждани от общината.
 

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети