ЧЕЗ чака зимата в Кюстендилска област с 400 аварийни екипа

DenNews.bg
03.09.2015
размер на текста:

400 аварийни екипа и готовност за мобилизация на още 110 души, 150 автовишки, 11 АТВ-та и 12 моторни шейни – с такъв ресурс ЧЕЗ може да реагира при бедствия и аварии през зимния сезон в област Кюстендил. Това стана ясно на среща между областния управител Виктор Янев, енергийният министър Теменужка Петкова, зам.- министърът Николай Николов, изпълнителният директор на ЧЕЗ - България Петър Докладал, както и експерти от ЕСО и МЕ, която се проведе при губернатора вчера.
От енергоразпределителното дружество обявиха още, че предстои да бъдат посетени най-проблемните при зимни условия точки в областта, като проверките ще бъдат съвместни между експерти на енергийното министерство и ЧЕЗ.
Скоро ще започне и задължителната профилактика на електрическата мрежа, за да се подсигури нормалната работа на съоръженията и да се намали до минимум рискът от аварии през зимния сезон, когато консумацията на електрическа енергия нараства. Петър Докладал категорично заяви, че е създадена необходимата организация за посрещане на зимата и е направено всичко възможно с ресурсите с които разполага дружеството.
Министър Петкова пък коментира, че диалогът и координацията между изпълнителната, местната власт и ЕРП-та ще продължи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети