„Старт в кариерата” дава работа на 14 млади висшисти без стаж от Дупница и околията

DenNews.bg
29.09.2015
размер на текста:

Млади висшисти без стаж имат шанс да получат работа в държавната администрация по проект „Старт в кариерата”, който тръгва в цялата страна.
За Дупница и региона са заявени по две бройки за всяка община или общо 14 свободни места.
Крайният срок за подаване на документи от страна на кандидатите е края на месец октомври, като те се подават в Бюро по труда-Дупница, там може да получите и повече информация.
Важно е да се знае, че желаещите може да кандидатстват във всяка една администрация, но само по една специалност, а местожителството няма значение, т.е. може да се кандидатства и за други региони, обясни шефът на Бюро по труда Наташа Илиева.
Основният критерии са: кандидатите да са до 29-годишна възраст (ненавършена към 23 октомври 2015 г.) и да имат висше образование, по което не са работили. Освен това всяка от администрациите, търсеща служители, има свои изисквания за допълнителни умения, като чужд език и компютърна грамотност, например.
Най-търсените специалности са икономика, право, филология и други обществени науки, а оценката от дипломата е един от основните критерии, носещи точка за крайното класиране, уточни още Илиева.
Както е известно програмата “Старт на кариерата” дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават от държавата заплата в рамките на 9 месеца. По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети