Проливни дъждове предизвикаха тапи на пътя Пловдив-Свиленград

DenNews.bg
28.09.2015
размер на текста:

Проливни дъждове предизвикаха километрични тапи на главния път Пловдив-Свиленград, след като пътното съоръжение в село Поповица се оказало непроходимо заради висока вода.
Десетки тирове и стотици автомобили се оказаха в капан на главния път Пловдив-Свиленград. Колоната с чакащи превозни средства в посока Свиленград достигна дължина над 10 километра около 20.00 часа вчера. Пороят е започнал около 17 часа и за час и половина дъждът и градушката наводнили главното шосе, което стана непроходимо за леки автомобили, които блокираха и камионите. Стихията остави без ток, вода и интернет Поповица за около 3 часа.
Десеткилометровата колона на главния път изнерви стотиците попаднали в капана шофьори. Дори след оттичането на част от водата леките автомобили продължаваха да аварират в блатото на главния път и след 20.00 часа.
Пороят наводни няколко двора, едно крайпътно заведение и приземните етажи на няколко къщи в селото.
Пороен дъжд се изля и над Шумен тази нощ и предизвика много наводнения със значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал райна около мостовете по пътя за кв. „Тракия”.
Реката там е преляла и е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен. Няколко автомобила са останали във водния капан, няма пострадали хора.
От шуменската хидрометеорологична станция съобщиха, че в рамките на около един час и двайсет минути количеството на падналия валеж над града е 41 л/кв.м.
Наводнени са и партерните етажи и сутерени на болницата и онкоцентъра в града.
Източник: bTV, Дарик
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети