150 наши шофьори бедстват на границата между Сърбия и Хърватия

DenNews.bg
25.09.2015
размер на текста:

Над 150 български шофьори бедстват на границата между Сърбия и Хърватия, която е затворена за тирове в двете посоки. Шофцорите са без храна, вода и тоалетна, съобщава Нова телевизия.
От сръбската страна на границата в момента се намира Пенчо Пенчев, който вече пети ден е принуден да чака без обяснение. В неделя той се е опитал да мине границата с Хърватия.
„Първо ни спряха, защото имало бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не може да минем заради тях. На следващия ден ни казаха, че има някакъв проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарните автомобили. Днес, като питахме, ни казаха съвсем друга версия и всеки вдига рамене, а ние си седим тук вече пет дни без вода, храна и тоалетна. Без нищо”, разказва Пенчев в предаването „Часът на Милен Цветков”.
Единствена помощ шофьорите са получили от сръбски частни транспортни фирми, вчера раздали по шише вода на собствени разноски, за да помогнат на своите колеги.
Бил е проведен протест от шофьорите във връзка със ситуацията на хърватската граница. Хърватските власти обаче заявили, че Сърбия не е в Европа и не могат да им наложат да отблокират границата. „Вече не знаем на кой да се оплачем. Седим тук пет дни като прошляци. Тук има само 170 камиона български, а опашката е 25 километра”, казва още шофьорът.
По думите му, хората ходят до тоалетна в гората, а храна си набавят, като пътуват на групи до близки магазини. „10 години такова нещо не съм видял. Ако продължи, ще си намразя професията”, казва още Пенчев.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети