Кандидатът за независим съветник Валентин Иванов „изби” конкуренцията месец преди изборите

DenNews.bg
23.09.2015
размер на текста:

Месец преди местните избори на 25 октомври, кандидатът за независим общински съветник Валентин Иванов от Дупница „изби” конкуренцията и нахвърли собствените си очаквания, като събра подписи, които биха му стигнали да се кандидатира дори за кмет. Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на журналиста от регионалната телевизия Кабел Сат Запад, представи в Общинската избирателна комисия 1021 подписа, при необходими 500 за независим съветник и 1000 – за кмет. Краткият срок, в който поддръжниците на Валентин събираха подписи – 10 дни, явно е довел до суматоха и грешки при „качването” на списъците на електронен вариант, което вече е изискване към щабовете. Освен това те са се сблъскали и с друго – притеснението на хората да споделят личните си данни.
„С учудване установих, че има хора, които явно се притесняват да изпишат ЕГН-тата си и не бяха изписали последните цифри от тях. Независимо, че ме подкрепят и стоят зад мен, много хора се притесняват да разкрият личните си данни. Затова ми се струва, че трябва да има някаква промяна в изискванията, защото хората се страхуват от злоупотреби - да се иска номера на личната карта и ЕГН, но без последните цифри. Все пак съм щастлив и благодаря на хората, които ме подкрепиха. Надявам се да го направят и на изборите”, коментира Иванов за DenNews.bg.
След проверка в ГРАО от подадените 1021 подписа за коректно изписани са приети 855. И с тази цифра Иванов е отличник сред кандидатите са независими общински съветници.
Георги Градевски-Конана е получил регистрация от ОИК за независим съветник с 752 коректни подписа от 884 събрани.
Другите двама кандидати са получили регистрация по служебно решение на ОИК, тъй като все още липсва резултат от проверката на подписките им в ГРАО.
За Емил Кастрев са внесени 740 подписа, същият брой – 740 е депозирал и Иван Танев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети