ГЕРБ регистрира кандидат-кметовете и листите за ОбС в Бобов дол и Сапарева баня

DenNews.bg
23.09.2015
размер на текста:

ГЕРБ регистрира кандидатите, с които излиза на местните избори на 25 октомври в Сапарева баня и Бобов дол.
В курортната община регистрациите направи кандидат-кметът Калин Гелев. В община Сапарева баня ГЕРБ ще се яви с листа от 13 общински съветници и кандидати за кметове и в трите села. Водач на листата ще бъде общинският координатор и кандидат-кмет Калин Гелев. Второто място е за представител на гражданската квота - Иван Куйов, който се занимава с частен бизнес. Общинският съветник през изминалия мандат Николай Мертекчийски е трети. Следващ е Калин Базиргянов от с. Сапарево, пети – е земеделският производител Йордан Йовев от с. Ресилово, шести - инж. Иво Иванов. На следващо място в листата е Александър Алащинов, осми е представител на гражданската квота - Христо Милтенов, девети - общинският съветник досега Любен Кръстев. Две дами намират място в листата - Любка Маргина, счетоводител и Евелина Гиздова, финансов консултант. Йордан Камджилов от с. Овчарци е дванайсти, последен в листата на ГЕРБ е 21-годишният студент Светлин Христов, който е и най-младият представител в нея.
В с. Ресилово ГЕРБ ще пусне в кметската надпревара Асен Джаджаров, а в с. Овчарци ще заложи на Ирена Ранова. В с. Сапарево ГЕРБ издига като кандидат за кмет Йордан Йорданов, който се занимава със частен бизнес


Водач на листата в Бобов дол ще бъде кандидатът за кмет на общината Мая Спасова

 

Партията ще се яви на изборите с пълна кандидатска листа от 13 общински съветници и кандидати за кметове във всички осем населени места от общината, където ще се избират селски кметове. Любопитно е, че в листата на ГЕРБ намират място и тримата общински координатори на партията до момента - настоящият лидер Росица Борисова, както и двамата бивши председатели - Борис Дашков и Пантелей Горов.


Водач на листата е Мая Спасова, която прие предизвикателството да бъде кандидат за кмет от ГЕРБ в община Бобов дол. Мая Спасова е 39-годишна, омъжена, с едно дете. По образование е инженер - геолог, директор е на общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”. Втора в листата е Росица Борисова, която бе и общински съветник през изминалия мандат. Юлиан Божанов е на трето място в листата. Той е организационен секретар на общинската структура, бе и общински съветник досега. Следващите две места са за представители на Младежи ГЕРБ - Ивета Димитрова и Десислава Александрова. Ивета Димитрова е с юридическо образование, началник - отдел е в Областно пътно управление - Кюстендил. Десислава Александрова е председател на младежката организация в Бобов дол, работи като административен секретар в местното училище. Шести в листата е Спас Костов - пенсионер, Антоанета Галева - представител на Жени ГЕРБ е седма, следващото място е за представител на гражданската квота - Георги Малоселски.
Още един млад предприемач и представител на младежката организация намира място в листата - това е Радина Стоичкова. Известният хирург д-р Борис Дашков е десети, следва го Димитър Чучуганов и представителите на гражданската квота - Пантелей Горов и Милчо Михайлов.
В най-голямото село от община Бобов дол, Мламолово, ГЕРБ ще заложи на Милчо Михайлов. В с. Долистово в кметската надпревара ще участва Мирослава Туджарова - Соколова, в с. Коркина - Любен Лазаров, а в Мало село - Цветан Цветков. В с. Мала Фуча ГЕРБ издига Елена Стоилова, а в с. Бабино - Мариана Иванова. Кандидат за кмет на партията в Големо село ще бъде Васил Васев, а в с. Голем Върбовник - Иван Йорданов.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети