Супер победа за Дупница на гала вечер по кикбокс

DenNews.bg
21.09.2015
размер на текста:

Представителят на дупнишкия клуб Патриот Драгомир Кацаров спечели страхотна победа на гала вечер по кикбокс. В залата в Сливница се изиграха общо 8 профи мача в стил К1, като в първата среща съперници бяха дупничанинът и Атанас Наков от санданския клуб Би Риал. Двубоят от категория до 84 кг бе много интересен, като крайната победа взе Драго Кацаров по точки с 3:0 съдийски гласа. Той не разполагаше с много време за подготовка, но показа мъжество и воля и заслужи успеха си.
„Динамичен мач се получи. Доста комбинации на Драго завършиха с крак, а в кик бокса съдиите точно това оценяват най-много. Влязоха няколко мавашита в главата на опонента, той се оказа доста корав, понесе тежки удари, но издържа до края“, коментира двубоя треньорът в Патриот Кирил Чакъров. 


Мачовете се състояха от 3 рунда по 2 минути, като галата бе организирана от промоутърската фирма Профайт и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.
След края на състезанието председателят и треньор на СК Патриот Кирил Чакъров имаше разговори с ръководството на конфедерацията, като бе договорено в Дупница да бъде организирана подобна гала, след като реконструкцията на Спортната зала бъде завършена. „Стигнахме до споразумение за такава гала вечер, дупничани го заслужават“, каза Кирил Чакъров.
В петък 4-ма негови възпитаници заминават за Каварна, където ще се проведе Републиканското първенство но кикбокс. Там ще участват Доброслав Радев, Георги Асенов, Мирослав Димитров и Габриел Иванов.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети