16 души загинаха при наводнения в Юта

DenNews.bg
16.09.2015
размер на текста:

Опустошителни наводнения удариха американския щат Юта, отнемайки живота на най-малко 16 души, включително 6 деца.
Бедствието е причинено от проливните дъждове, които се изливат от дни.
Шестима души са загинали, а други 7 са в неизвестност след наводнение на границата между американските щати Юта и Аризона. Трагедията се разиграла, след като придошлите реки от близката планина завличат няколко автомобила край градчето Хилдейл.
Телата на четирима души са открити в намиращия се недалеч национален парк Зайон. Трима туристи са обявени за безследно изчезнали след внезапното покачване на водите.
Спасителните служби продължават издирването на изчезналите.

Междувременно в друг американски щат – Калифорния продължава борбата с горските пожари, които вече заплашват древните гигантски секвои, смятани за национално богатство в САЩ.

Пожарът Ръф, най-големия от десетките бушуващи в Северна и Централна Калифорния, се е доближил до известните дървета и пожарникари се опитват да ги опазят.
„Пожарът се разпростра към гора от секвои в националния парк „Кралския каньон“ и предприемаме превантивни мерки за опазването им“, казва пред "Франс прес" говорителят на парка Майк Тюни, цитиран от агенция "Фокус".
Особено безпокойство буди опазването на главното гигантско дърво, втората по големина секвоя в света с височина над 81 метра. Източник: news.bg/novanews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети