Общо четирима са кандидатите за независими общински съветници в Дупница, сред тях Конана

DenNews.bg
15.09.2015
размер на текста:

Георги Градевски и Емил Кастрев (долу)

Общо четирима са кандидатите за общински съветници в Дупница. Освен журналистът Валентин Иванов, (ВИЖ ТУК) регистрации в Общинската избирателна комисия са получили и Иван Танев и Емил Кастрев.
Най-интересна е обаче кандидатурата на Георги Градевски. Име, което може да не различавате, ако не добавим прякора му Конана. Градевски изтърпя условна присъда за нанесен шамар на младеж в дупнишка дискотека, а името му винаги вървеше след тези на Англе Христов- Геле и Пламен Галев в процесите срещу тях. Сега Конана отрича да е бил от приближените на Братя Галеви, работил като гард на децата на Геле, а преки заповеди получавал от шефа на охраната. Градевски живее в дупнишкото село Самораново, където през 2013 г. се зае с възстановяването на паметници на антифашисти. Към момента е управител на няколко заведения в Дупница.


Иван Танев е лидер на синдикат „Промяна” в най-големия фармацевтичен завод в Дупница. Той има зад гърба си един мандат като общински съветник, отново избран като независим.
Емил Кастрев е познат покрай това, че бе председател на Младежкия консултативен съвет, учреден по подобие на консултативния съвет на Братя Галеви, в мандата на бившия кмет Атанас Янев. След това работи в офис на мобилен оператор в Дупница. Част е от младежката организация на ротарианците.
Всички кандидати за независими общински съветници трябва да съберат по 500 реални подписа на жители от община Дупница до 22 септември. Участието им в изборите ще стане ясно след проверка на подписите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети