КНСБ организира диспут между кандидатите за кметове и общински съветници в Дупница

DenNews.bg
15.09.2015
размер на текста:

КНСБ-Дупница и местният лидер на синдиката Тодорка Дамянова организира дискусионен форум с кандидатите за кметове и общински съветници за следващия мандат. Той е насрочен за 16 септември от 10 до 12 часа в заседателната зала в общината.
Целта е членовете на КНСБ да чуят мотивите за участие на ниво кандидат-кмет, или на ниво член на местния парламент в управлението на града.
„На този дебат очакваме от кандидатите кратко резюме за своите виждания върху основните предизвикателства пред социално-икономическото развитие на община Дупница, за ценностите, за приоритетите в регионалното развитие, за местното самоуправление”, обясниха от синдиката.
Поставените теми са №1- заетостта и новите работни места, с какви инструменти и механизми възнамеряват да се привлекат нови инвеститори, за получаване на по-добри доходи и най-важното как да задържим младите хора да не заминават към София, към по-големите градове и най-вече в чужбина. № 2 - преодоляване на бедността и социалното изключване и инвестиране в човешкия ресурс – вижданията им за мерки и социални услуги, насочени към конкретни общности.
№3 Особено важна за всички ни тема - образованието и здравеопазването. Това са двете ключови системи, които са компонент за качеството на живот и за правенето на бизнес –как те ще бъдат осигурени и подобрявани чрез конструктивни идеи и практики.
№4 Местното развитие и благоустройството за нас са важни от гледна точка на качеството на живот на хората, разбирайте всички тези усилия, които се полагат за благоустрояването на града и региона, инфраструктурата като цяло, но и не на последно място водоснабдяване, канализация, всичко това, което дава на хората едно друго усещане, това че градът им се развива в добра посока.
№5 Друга не-маловажна тема е съчетаване на икономическото, социалното и екологичното развитие, като важна предпоставка за постигане на устойчив икономически растеж.
Важно е кандидатите да споделят и виждането си за сътрудничеството си с КНСБ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети