Методи Чимев с отличие „Кмет на годината”

DenNews.bg
12.09.2015
размер на текста:

Градоначалникът на Дупница Методи Чимев е сред отличниците в националната класация за местно управление „Кмет на годината”. На церемония в столицата снощи Чимев бе отличен с наградата „Кмет на годината” в категорията „Пълноценна жизнена среда”, което нарежда Дупница на първо място по този критерий сред всички средни общини – с население до 50 000 жители в страната.
В гласуването на интернет страницата на инициативата тази година са се включили 456 353 души, отличавайки най-добрите градоначалници по 14 критерия и разделени в три категории – малка, средна и голяма община.


Чимев бе номиниран в три категории. Освен в „Пълноценна жизнена среда”, в която победи, той се класира сред финалистите и в „Кмет на годината –мандат 2011-2015” и „Инвестиции и заетост”.
За средна общини, където са Чимев и Дупница: с 26 538 гласа победител в „Кмет на годината –мандат 2011-2015” е градоначалникът на Панагюрище Никола Белишки, а за „Инвестиции и заетост” със 7 193 гласа отличен кметът на Свиленград Георги Манолов.
Методи Чимев е сред четиримата градоначалници от Югозападна България, които бяха наградени тази година. Другите трима са кметът на Благоевград Атанас Камбитов – отличен в категорията „Ефективно управление на европроекти” за голяма община; кметът на Кюстендил Петър Паунов – награден в категорията „Модерно земеделие” за голяма община и кметът на Банско Георги Икономов – отличен в категорията „Съхранена история и култура” за малка община.
Интересна е съпоставката между четиримата градоначалници от Югозапада и по получена подкрепа в брой гласове. Методи Чимев печели в своята категорията за средна община с 12 153 гласа, а кметът Паунов – за голяма община, с 3 969. 14 882 гласа донасят победата на Камбитов, а 7 689 – на Икономов.
Класацията се организира за трета поредна година от портала на българските общини Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всички 265 български общини.
„Благодаря от сърце на целия ми екип и администрацията на Община Дупница, както и на всички дупничани за подкрепата им! Тази награда от класацията "Кмет на годината" не е за мен - тя е за Дупница! Тя е за всички вас!”, написа на страницата си във Фейсбук кметът Чимев късно снощи. Към 22:30 той публикува и снимка от церемонията в столицата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети