ГЕРБ и ББЦ се регистрираха за изборите в Бобов дол в един ден

DenNews.bg
11.09.2015
размер на текста:

ГЕРБ и Български демократичен център (преди Лидер) се регистрираха за предстоящите местни избори в Бобов дол в един ден. Решенията на Общинската избирателна комисия и за двете партии са от вчера, 10 септември.
ГЕРБ и ББЦ получиха регистрации за участие в изборите за кмет, Общински съвет и кметове на кметства.
Ясно е вече името и на независимата кандидатура, зад която застава инициативния комитет, начело със Сотир Сотиров – първи регистриран в ОИК. Това е бившият началник на Централния софийски затвор и затвора в Бобов дол Милети Орешарски.
На предишните избори той бе кандидат-кмет, но преценил възможносттите или по-точно невъзможността за пробиване на корпоративния вот на ББЦ, сега Орешарски ще се бори за място в Общински съвет.
ОИК-Бобов дол определи и броят членовете Секционните избирателни комисии. 9-членни ще комисиите в секциите от 1 до 9, без №7, а секциите от 10 до 24, включително №7, ще бъдат от 7-членна.
Към ОИК Бобов дол ще бъда назначен технически сътрудник, като решението е това да бъде Десислава Кръстева. Предстои кметът Кирил Станчев да подпише с нея граждански договор с възнаграждение от 380 лв.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети