Чимев със забележки по проект „Зелена и достъпна градска среда”

DenNews.bg
10.09.2015
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев има сериозни забележки за озеленяването по проекта "Зелена и достъпна градска среда".
„Ще уведомим изпълнителите и ще искам всички да бъде приведено във вид”, коментира Чимев, след редовната си седмична проверка на обектите и дейностите по проектите.
"Очаквах да видя как ще се развият зелените площи през летния сезон, но не се получава резултатът, който искам. Сега е моментът да се реагира. Аз, а и експертите, имаме и други по-дребни забележки, но те са по-скоро козметични. Факт е, че жк „Дупница” е вече напълно променен квартал. Направиха се много хубави неща, но искам и зеленината да бъде както трябва", допълни Чимев.
Задоволство от ремонтните дейности изразиха и живеещи в жк „Дупница”, които разговаряха с кмета на място. Хората обаче се оплакаха от злонамерени младежи, които нощно време вилнеят из детската площадка и правят опити да чупят пейките. "Тази нощ например са направили дупка в настилката на детската площадка. Развикахме се от терасата и избягаха. Но постоянно идват и не се знае утре каква беля ще направят", обясниха те. Хулигани се опитали да посегнат и на мрежата и осигурителните въжета на спортната площадка, която е с изкуствена настилка. Предстои монтирането на осветление, за да се използва до късно за спорт.
Кметът направи инспекция и на триъгълната градинка на ул. „Родопи”, където вчера бяха монтирани съоръженията на детските площадки. Занемарената до преди няколко месеца площ е вече с напълно нов облик.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети