Обходният път на магистрала „Струма“ се пропука

DenNews.bg
07.08.2015
размер на текста:

Асфалтовата настилка се напука на метри преди началото на магистрала "Струма", алармираха късно вчера медии и минаващи оттам шофьори.
Дефектът на пуснатата преди седмица магистрала при продължаващи строителни работи се появи в самото начало на Лот-4, където пътуващите за Петрич и Мелник слизат от старото трасе на Е-79, за да продължат в съответните направления.
От министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че не става дума да свличане на отсечка от магистрала "Струма" край Сандански.
Миналият петък участъкът бе открит в присъствието на премиера Бойко Борисов, шефа на АПИ Лазар Лазаров и регионалния министър Лиляна Павлова.
Лот-4 на АМ "Струма" бе проектиран и дублира старото трасе на ГП Е-79 след пътния възел Петрич – Мелник. В момента се е напукало ухото, с което се слиза от новопостроения пътен възел, който дефакто е началото на магистралата на Лот- 4. Дефектът е в платното на тези, които слизат от края на Е-79 и началото на Лот-4, за да излязат на стария път Мелник – Петрич. Поражения в лентата, по която идващите откъм Мелник и Петрич и поемат по Лот-4 няма.
Така дефектът се е получил най-вероятно заради факта, че по мястото преминават тежки товарни автомобили, отбиващи се за Петрич и ГКПП Златарево на българо-македоската граница, както и от горещините. Температурите в района от месец не падат под 40 градуса.
"Не става дума за директното трасе на автомагистралата, по което на 31 юли, за да се улесни трафикът в района на Петрич, беше пуснато движението при продължаващи строителни дейности на обекта. В момента продължава работата по изграждането на пътните връзки "Петрич – Кулата" и "Кулата – Петрич" при пресичането на път ІІІ-198 Петрич – Златарево с лот 4 на АМ "Струма". По договор работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември", коментираха от МРРБ.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети