Малайзия: Откритото крило е от фаталния „Боинг“

DenNews.bg
06.08.2015
размер на текста:

Намерената миналата седмица в Индийския океан част от самолет е от "Боинг-777" от полет MH370 на малайзийската авиокомпания Malaysia Airlines, който изчезна на 8 март миналата година. Това потвърди министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак.
Както вече бе съобщено, преди дни на френския остров Реюнион бе намерена част от крило на самолет от същия модел като изчезналия "Боинг". Фрагментът бе транспортиран за експертиза във Франция.
"Днес - 515 дни след изчезването на самолета, с дълбока тъга трябва да ви съобщя, че екип от международни експерти окончателно потвърдиха, че частта от самолет, която бе намерена на остров Реюнион, е от "Боинг"-а от полет MH370", заяви премиерът Наджиб Разак пред журналисти.
По-рано малайзийските власти съобщиха, че не изключват вероятността да бъдат намерени отломки от изчезналия "Боинг" в Индийския океан и до индонезийския острова Суматра.
Появи се също така информация, че на остров Реюнион е намерен фрагмент от врата, вероятно на пътническия "Боинг-777" MH370. Оказа се обаче, че това не отговаря на истината. Ръководителят на отдела за гражданската авиация Азхарудин Абдул Рахман уточни, че отломките, които журналистите са взели за част от самолетна врата, в действително били елементи от домашна стълба.
Малайзийските власти молят представители на държави, разположени недалеч от остров Реюнион, да съобщят при намиране на нови отломки.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети