14 блока в Дупница ще бъдат санирани безплатно, но може да са и повече

DenNews.bg
17.08.2015
размер на текста:

14 са вече блоковете в Дупница, които със сигурност ще бъдат безплатно санирани по националната програма на правителството. Специално сформираното от кмета Методи Чимев звено продължава работа по документацията на другите жилищни блокове, които са по-назад в процедурата. "Изключително доволен съм от съгражданите ни, които са много активни и благодарение на това успяваме да сключим договори с банката, финансираща дейностите. Знаете, че това си е една надпревара в страната, а поне на този етап сме почти на 40% от допустимите сгради, което не е никак малко. Убеден съм и вярвам, че ще успеем, ние, като администрация и съгражданите ни да надхвърлим половината от допустимите бройки. В жк "Развесена върба" например, където реализираме мащабен ремонт по проект "Зелена градска среда" и напълно обновихме квартала, сключихме договори и за трите големи блока с банката за финансиране. Този квартал ще бъде променен изцяло", коментира кметът Чимев.
"До края на седмицата сключваме договорите с банката за блок 3 и 3А и 8 и 8А в жк „Бистрица”, изпращаме към Областна управа документите на още 3 блока в най-големия жилищен комплекс - 91, 92 и 93", допълни той.
Договори досега са сключени за - в жк. Бистрица - бл.1, бл 3, бл.7, бл.44, бл 45; жк „Развесена върба” - бл.1, бл.2, бл.3, ул. „Тишина” 1, ул. „Отец Паисий” 13.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети