Осинови си порода Любов: Да намерим дом за кучетата от приюта в Дупница

DenNews.bg
14.08.2015
размер на текста:

DenNews.bg започва кампания за популяризиране на работата на общинския приют за бездомни и изоставени кучета в Дупница. В Наредбата, изработена от общинска администрация и одобрена от Общински съвет, има текстове, които предвиждат съвместна работа на приюта с медиите за по-лесно намиране на стопани на кучовците.
Това са кучетата в общинския приют в Дупница към днешна дата-14 август 2015 г.
Това е второто ни посещение в приюта в рамките на две седмици. Намерението ни е, в синхрон с наредбата, да посещаваме приюта всяка седмица и да снимаме обитателите. Надяваме се така и чрез споделяне в социалните мрежи поне част от кучетата да намерят пътя към истинския си дом и грижовни стопани.
Условията в приюта не са толкова кошмарни, колкото си представяхме, но в интерес на кучетата е нещата да се случват на светло. Нека осветим работата на приюта и съдбата на четириногите затворници заедно. Да търсим домове на кучетата, а ако можем и да помагаме с храна. Най-проблемни са малките кученца, тъй като за тях не се купува отделна храна. Освен това те са по няколко в една клетка, храната се слага в хранилката и всичко е въпрос на късмет ... и както каза доктора - на естествен подбор. Както виждате някои от мъниците са толкова стресирани, че лежат под палетата и не проявяват интерес, което за тях е равно на смърт. Някои от кучетата са изоставени, но са силно привързани към хората, заради това, че са били гледани, което превръща престоя им в приюта в агония. Идеята ни е да осветлим работата на приюта, така че да сме напълно сигурни, че правилата се спазват. Идеята ни е чрез публичност да намерим домове поне на част от кучетата, защото те го заслужават.
Надяваме се следващата седмица да постигнем разбирателство и общ, смислен план за действие с представители на общината и приюта.
Осиновявайки бездомниче, получавате Любов, Вярност и Приятелство за цял живот!

Скелетчо идва от улицата. Изключително слаб. На думите ни оговори с този любящ и търсещ любов поглед, не успя да стане. За него може би е въпрос на дни да получи шанс за живот.
Любопитко идва от улицата. Сравнително едър е, но много добронамерен и внимателен.
Рошльо е имал "стопани". Много социален, мястото му не е в клетка. Много игрив, подскача като Джак Ръсел.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кафяви очи идва от улицата. Мил и срамежлив. Много е слаб, има нужда от дом и грижи, на които ще отговори с преданост.
Този куч се притеснява от обектива, но спокойно би могъл да се представя като Гард, Боди Гард. Готов е да бъде пазач и приятел. Силно прилича на немска овчарка.
Малка Голяма Усмивка, известна още като Точка е мъничка, но с огромно сърце, което се издава от непрестанния мах на опашката й.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този гигантчо е имал "стопани", не са му завещали име, но според нас със сигурност е Благородник Прекрасни. Стряска с размерите си, но обича да раздава целувки през решетките. А какво ли би дал на ръката, която го освободи завинаги от клетката - бегранична любов.
Това са мъниците. Дечковци нямат голям шанс зад решетките. Те са няколко в клетка, някои са се отчаяли и дори не се показват. При тях важи естествения подбор и не всички ще оцелеят в приюта.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети