Започва изграждането на детски площадки в жк. Южен и на ул. Отовица в Дупница

DenNews.bg
14.08.2015
размер на текста:

В рамките на 10 дни се очаква да започнат строително-монтажни дейности по изграждането на две напълно нови детски площадки в Дупница – в жк. „Южен” и на ул. „Отовица”.
Площадката на ул. "Отовица" (в района на блока на ХФК) и е на обща стойност-31 318лв. без ДДС. Тази площадка, с прилежащо озеленяване и кът за отдих, трябваше да бъде готова преди 5 години, но тогава така и не се случи, макар строежът да бе започнат. В този квартал липсва кът за децата, но проблемът е вече на път да бъде разрешен.
На проведената процедура по избор на изпълнител не се яви нито един кандидат, което забави изграждането й. Така след договаряне за изпълнител е избран "Пътно поддържане Кюстендил" ООД. Срокът за изпълнение е 60 работни дни.
Площадката в кв. "Южен" е на стойност -25 972лв. без ДДС. Поради липсата на кандидати, отново се стигна до покана и в крайна сметка реализацията е възложена на "Класико проект" ЕООД. Срокът за изпълнение също е 60 дни от датата на сключване на договора.
"Имал съм не един и два разговори от жители в тези квартали за изграждането на детски площадки. Радостното е, че след като стабилизирахме финансово общината, можем да заделяме вече средства за облагородяване и подобрения, както и изграждане на такива кътове. В няколко села също стартирахме изграждането на детски площадки, напълно оборудвани и съгласно всички изисквания за безопасност. В кв. "Южен" има още какво да се поработи по инфраструктурата, но трябва време. Детската площадка на "Отовица" стана пословична, но не искам да се връщам на това, важното е, че ще бъде изградена и ще има децата къде да играят", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети