Българи и роми се млатиха с лопати в Гиздова махала

DenNews.bg
10.08.2015
размер на текста:

Българи и роми се биха с лопати в най-голямата циганска махала в Дупница – Гиздова махала. Инцидентът е възникнал вчера следобед, след като един от българите подал сигнал на тел. 112, че пред къщата, на която със свои двама познати правил ремонт, има скандал между роми. Разярени от подадения сигнал цигани нападнали Олег Стоянов и започнали да го налагат. На помощ му се притекли приятелите му Борис Равенски и Христо Михалчев, роднина на известният треньор по таекуондо Христо Михалчев.
За минути около къщата се насъбрали над 150 роми, а българите се барикадирали вътре. След пристигането на полицията българите са изведени и закарани в общинската болница. Напрежението ескалира до такава степен, че се наложи на място да бъдат мобилизирани всички полицейски сили на дупнишкото управление. Ядът на ромите се насочи и срещу униформените, като цигани окупираха сградата на полицията и заплашваха със саморазправа.
Тримата българи са с наранявания по цялото тяло и съмнения за комоцио. Един от ромите е със счупена челюст, транспортиран е за лечение в столицата.
Полицейските служители са снели обяснения на установените участници в инцидента и на свидетели, на 7 души са връчени предупредителни протоколи. За случая е уведомена прокуратурата в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети