Убиец на жена си поиска смъртна присъда

DenNews.bg
09.07.2015
размер на текста:

Мъж, убил съпругата си умишлено и по особено мъчителен начин, поиска от Апелативен съд-Варна да му бъде наложена смъртна присъда.
Подсъдимият Емил Скорчев призна на първа инстанция, пред Окръжен съд-Варна, вината си и при условията на съкратено съдебно следствие му бе наложена доживотна присъда. След редуциране с 1/3 присъдата му бе определена на 25 г. затвор при първоначално строг режим. Освен това 33-годишният убиец бе осъден да заплати 150 000 лв. кръвнина на майката на 28-годишната му съпруга.
На заседанието пред Апелативен съд днес Скорчев не разреши на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата срещу първоинстанционната присъда. "Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там където изпълняват такива", каза подсъдимият в последните си думи пред съда.
В обвинителния акт е записано, че Емил и Керанка живеели в пълна изолация в с.Поручик Гешаново, Добричка област при бабата на Емил, която починала в началото на 2014. За да продължат да получават пенсията й, която била единственият им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазето и изтеглили 42 413 лв. от сметката на починалата. Това обаче породило напрежение между двамата. На 21септември м.г. двамата събрали багажа, натоварили го в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. Според обвинението Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож. Експертиза установила по-късно, че по тялото на Керанка имало 12 прободно порезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях - в сънната артерия се оказал смъртоносен за 28 годишната жена. Хората, които се опитвали да се притекат на помощ били отблъсквани от озверелите кучета на Скорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му бил спасен. Съдебно психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.
Тази агресия днес намери израз и днес в съдебната зала на Варненския апелативен съд. Бурна емоционална реакция у подсъдимия предизвикаха пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на Керанка, които настояват въззивният съд да потвърди както 25 годишната присъда на Скорчев, така и размера на присъденото обезщетение. Компетентната и навременна реакция на съдебната охрана предотврати ескалиране на напрежението.
Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети