Дупничани №1 в страната: Над 40 души дариха кръв в национална кампания

DenNews.bg
06.07.2015
размер на текста:

Гражданите на Дупница се представиха отлично в националната кампания за доброволно кръводаряване „В кръвта ти е да спасяваш живот”. Повече от 40 кръводарители се отзоваха на апела на организаторите от Ротаракт Дупница и БЧК-Кюстендил. Подкрепа оказа и община Дупница.
Отличното представяне на Дупница личи от статистиката на националната кампания, която до момента е изпълнена в 10 града, където общия брой на дарителите е почти 80 човека – средно по 8 души от град.


„Изключително горди сме от добрата ни организация с БЧК и от постигнатия успех”, коментират от Ротаракт Дупница.
Кампанията се проведе на 30 юни от 9:30 до 13:00 часа в заседателната зала на община Дупница.
За доброто настроение на дарителите бе подготвена музикална програма от театрална школа „Лори“, а на излизане всеки получи грамота за извършеното добро дело.
„Благодарим на община Дупница за предоставената зала, в която се състоя даряването, благодарим на Владислав Кастрев за озвучаването, благодарим на дупничани за техния непреклонен дух и чувство за хуманност. Благодарим, защото съединихме силите си и направихме нещо невероятно, което ще спаси много хора, борещи се за живот. И не на последно място – градим култура у останалите, като им показахме, че да дариш кръв не е опасно”, казват още организаторите от Ротаракт.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети