Ивайло Константинов: Напускам ГЕРБ, ако се докаже подкрепа за Манолова от наши депутати

DenNews.bg
31.07.2015
размер на текста:

"Разочарованието ми е толкова голямо, че не знам какво да мисля и какво може да се предприеме... Недоумявам... Остава да затворим държавата”, така лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов коментира избора на Мая Манолова за омбудсман на България.

 

„Ако се докаже, че депутати от ГЕРБ са подкрепили Манолова, ще напусна партията. От вчера всички ме убеждават, че няма такова нещо, но математиката не излиза...

 

Една тайна никога не остава тайна и истината ще се разбере. И когато се разбере съм готов да подам оставка”, коментира за DenNews.bg Константинов, който още вчера е провел разговори с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и шефа на Изпълнителната комисия на партията Цветан Цветанов и им е съобщил намерението си.
„Може и да съм прекалено емоционален, но това на нищо не прилича. Само в рамките на два дни се случват два гафа – първо бутоните не им работили на депутатите от ГЕРБ при гласуването на референдума, сега Манолова...”, каза още лидерът на ГЕРБ-Дупница.
На въпросът ни какъв е изходът от ситуацията, Константинов повтори, че е силно разочарован. „Ние, хората от региона сме тези, които познаваме Манолова най-добре – няма качества за омбудсман. Убеден съм, че на нея през главата не й минава мисълта да се откаже или да подаде оставка, а настроението на депутатите го видяхме. Получих над 10 обаждания вчера от хора, които заявиха, че повече няма да гласуват за ГЕРБ и не искат да имат работа с ГЕРБ...така ще е, щом едно говорим, а друго правим”, обясни още Константинов.
Питаме ще имат ли успех гражданските протести:

 

„Да повлияят на Манолова ли?! Не! Та тя се въодушевява от протестите. За нея няма значение и цялата държава да се срине”.

 

В профила си във Фейсбук още вчера Константинов написа: Уважаваната от целия БЪЛГАРСКИ НАРОД Госпожа Мая Манолова, или (сестра Галева), или (майката на Костинбродската афера), или (Майката на необезпечените кредити), или (червеното острие), днес беше избрана за Омбудсман на Републиката от дясно доминираният от ГЕРБ парламент, а аз председателствам общинска структура на управляващата партия, ееееее, започнах да си мисля за политиката и аз......, съжалявам!
 

И вие може да изразите позицията си за избора на Мая Манолова за омбудсман, като се включите в анкетата ни в дясната част на секцията КОМЕНТАРИ или да ни изпратите коментар на info@dennews.bg и komentari@dennews.bg.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети