Ибришимов влиза в парламента, но остава и в кметската битка за Дупница

DenNews.bg
30.07.2015
размер на текста:

Бившият депутат и общински съветник Иван Ибришимов, чиято кандидатура за кмет на Дупница бе издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП, влиза в парламента на мястото на Мая Манолова, която бе избрана за нов омбудсман на България.
Това заяви самият Ибришимов, малко след като изборът на Манолова стана факт днес.
„Поздравявам Мая Манолова за избора й за омбудсман на България. Пожелавам й здраве и да бъде още по-мотивирана, борбена и дръзка в защитата правата на гражданите в страната ни. По волята на избирателите от есента на миналата година, аз трябва да заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-ото Народно събрание. И бих искал категорично да заявя, че няма да предам доверието на всички гласоподаватели, които упражниха правото си на преференциален вот и ме поставиха на второ място в 10-и Многомандатен избирателен район”, коментира Ибришимов.
Припомняме, че на парламентарните избори през есента на 2014 г. Ибришимов събра най-висок процент преференциален вот в Кюстендилска област. За него бюлетина пуснаха 2201 от всички 8453-има, гласували за БСП Лява България в областта.
„Преди около месец обаче аз поех и друг много отговорен ангажимент – да бъда издигнат за кандидат за кмет на Дупница от Инициативен комитет, в който влизат дълбоко уважавани от мен дупничани, и подкрепен от моята партия БСП. Винаги съм бил крайно отговорен човек и няма да се откажа от борбата за кметското място в Дупница. Искам много категорично да заявя - голямата битка за мен предстои в края на октомври, когато ще бъдат местните избори. В същото време, ще поема ангажимента да бъда депутат така, както законът повелява след избора на Мая Манолова за омбудсман”, обясни още той.
„Ако в края на октомври получа необходимото доверие и бъда избран, ще приема волята на гласоподавателите и ще стана кмет на Дупница. А до тогава, ще използвам всеки ден и час от работата ми като депутат, за да бъда в помощ на жителите на Кюстендилска област”, каза още Ибришимов, който бе депутат от БСП в 42-ото Народно събрание.
В рамките на една година, като народен представител, успява да се пребори за бюджет от 4,5 милиона лева за изграждане на новата спортна зала в Дупница. Освен това успява да осигури 300 000 лева за смяна на дограмата и ремонт на парното на гимназия «Акад. С. П. Корольов» в Дупница, други 200 000 лева с помощта на Иван Ибришимов получава община Дупница. През годината, в която е депутат, помага за разкриване на офис на Изпълнителна агенция по горите в Дупница, както и да вкара традиционния в Дупница фестивал «Мир на Балканите» в ЮНЕСКО. С помощта на депутата Иван Ибришимов сериозна финансова помощ по програма „Региони в растеж” получават и останалите общини от Кюстендилска област, припомнят от щаба на Ибришимов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети