Повреда на скенера заплаши от спиране няколко отделения на общинската болница в Дупница

DenNews.bg
20.07.2015
размер на текста:

Изгаряне на рентгеновата тръба на скенера в общинската болница в Дупница заплаши от спиране работата на няколко отделения и налагането на санкции за хиляди левове. Ситуацията обаче е овладяна, благодарение на намесата на кмета Методи Чимев, след като в общината е получено писмо от управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Любомир Таушански. В сигнала д-р Таушански моли за "РЗОК -Кюстендил не признава дейността по клинични пътеки, без да има направена снимка в рамките на 24 часа. За закупуване на "Рентгенова тръба" са необходими 40 000 лева, като с най-голямо уважение Ви молим да проявите разбиране и помогнете в този изключително тежък момент за МБАЛ "Св.Иван Рилски" за първата вноска на стойност 20 000 лева", се казва в сигналното писмо на д-р Таушански.
Само няколко часа след входиранто на писмото сумата е преведена и работата на скенера е възстановена в рамките на 24 часа.
"Не можем да си позволим да лишим съгражданите ни от болничната помощ. Всеки ден десетки дупничани преминават през болницата и представяте ли си каква щеше да бъде ситуацията да не могат да бъдат обслужени. Все пак говорим за здравето на хората. А и на практика без работещ рентген, болницата щеше да трупа десетки хиляди лева задължения всяка седмица, за да не кажа всеки ден. Важното е, че реагирахме на време, така че дупничани да бъдат спокойни. Поисках информация от зам.-кмета по европроектите Красимир Георгиев да проучи възможност за кандидатстване за финансиране на болничното заведение за нова апаратура, както и искам от д-р Таушански да посочи каква сума и за какво ще иска от Министерство на здравеопазването, за да се опитаме да съдействаме с каквото можем и както можем", коментира кметът Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети