Марек ще открие парада на националностите на стадион „Улеви“

DenNews.bg
02.07.2015
размер на текста:

Детският отбор на Марек се подготвя за второто си участие на неофициалното Световно първенство по футбол за деца и юноши - Готия къп, което традиционно се провежда в средата на юли в шведския град Гьотеборг. Тимът на дупничани до 13 години се падна в предварителна Група 5 на жребия за надпреварата. Нашите таланти ще се изправят срещу връстниците си от Сен Клод (Франция), Визхарде/Шафунд/Линдевит (Германия) и шведския Хусие. Първият мач на Марек е на 13 юли срещу французите, на следващия ден следва двубой с шведския тим и накрая на 15 юли е сблъсъкът с германците. Това издание на Готия къп регистрира рекорден брой участници - 1750 отбора от 76 националности.
Тази вечер на стадион „Бончук“ се проведе среща между родителите на децата, които ще представят Марек в Швеция и директорът комуникации на Актавис Радослава Ганозова. Именно фармацевтичната компания е основният двигател за участието на дупничани в Гьотеборг.

На срещата присъстваха и Иво Паргов, Анжело Кючуков и други от треньорите, които ще пътуват за турнира. Приятната новина, която Радослава Ганозова съобщи е, че дупничани ще открият парада на националностите по време на официалната церемония. „Момчетата от Марек отново ще представят България на официалната церемония на стадион „Улеви“. Това е изключителен успех, защото и нашата компания и Иво Паргов направихме всичко възможно тимът, който да представя България отново да бъде Марек. По-важното е, че децата на Марек реално ще са първият отбор, който ще влезе на стадион „Улеви“ т.е. ще открие парада на националностите по време на официалната церемония, а това никога не се е случвало на български отбор“, разкри Ганозова.
Освен мачовете от турнира Марек ще има и приятелски мач с шведския клуб Аским.
„Радвам се, че за втори път отборът на Марек ще участва на Готия къп и това е благодарение на факта, че миналата година тимът се представи добре. Момчетата обаче трябва да са наясно, че там са на международен турнир, което означава, че трябва да играят добре и да побеждават“, допълни още Радослава Ганозова.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети