БСП-Дупница отива на избори с балансирана по възраст и приемственост листа, водач ще е Станислав Павлов

DenNews.bg
10.07.2015
размер на текста:

Станислав Павлов и Мария Чочова са на първо и второ място в листата

БСП-Дупница отива на избори с балансирана листа, затвърждаваща приемственост и отговорност към ангажиментите на общинските съветници. Това обяви на пресконференция днес местният лидер на БСП и настоящ председател на Общински съвет-Дупница Станислав Павлов. Той ще бъде водач на листата, утвърдена на общинска конференция вчера след дълъг цикъл на номинации и гласувания от страна на членовете и партийните структури от месец март насам.
Към момента са утвърдени имената и позициите на 22-ма кандидат-съветници. Общинският партиен съвет ще утвърди кандидатите на позициите до 33-то място до средата на месец август.

 

От 22-мата кандидати трима са представители на гражданска квота.

 

След водача Станислав Павлов се подреждат имената на бившия зам.-областен управител и бивш главен секретар на община Дупница в кметския мандат на Първан Дангов Мария Чочова, настоящият съветник и председател на групата на БСП в ОбС Асен Башленски, хидроинженерът и съветник сега Александър Анин. На пета позиция е областният координатор на БСП Ивайло Петров, следван от настоящите съветници Асен Илиев и Чавдар Милошов.
На девета и десета позиции са представители на гражданската квота – Валентина Караганова, която е бивш служител на община Дупница и настоящ читалищен секретар и бившият главен инженер на общината Стефан Димитров. На 11 място е бившият председател на младежката организация на БСП-Дупница Гергана Евтимова, а след нея – познатият от няколко мандата Георги Пехливански. Под №13 в листата влиза настоящият председател на младежката организация Евгения Давидкова, следвана от бившите общински служители Веселинка Монова и Ели Зебекова.
На 16 място е втори представител на преподавателския екип на Гимназия „Христо Ботев” освен Асен Илиев – учителят по литература Мая Владимирова.
След нея следват настоящият съветник Иван Шопов, Райна Цолова, Мария Велкова, Злати Славев и Ани Йорданова, която е от гражданската квота. На 22 позиция в листата е най-младият кандидат тази година Бисер Китов.
„Имаме представители на различни области, всички професионалисти, добре запознати с работата на местната администрация. Листата е балансирана - имаме приемственост между съветници с опит и нови лица, има баланс и по възраст. За пореден път БСП доказва, че е отговорна партия. Избрали сме достойни и отговорни хора, които да представляват и защитават интересите на гражданите”, коментира Станислав Павлов.
Както вече писахме,

 

БСП подкрепя за кмет издигнатият от инициативен комитет Иван Ибришимов

 

Това означава, че на предстоящите през есента местни избори листата за ОбС и кандидат-кметът ще са с различен номер в бюлетината, но листата, ръководството и членовете стоят твърдо зад Ибришимов.
„Това е достойна, обединяваща кандидатура. Иван Ибришимов е градивен политик. И като общински съветник, и като депутат доказа, че не дели хората на партии и приятели, а работи за интересите на хората и обществото. Ако листата трябва да е партийна или в по-голямата си част такава, то кметовете са мажоритарни кандидати. Кметът е кмет на всички, независимо от формата на явяване”, коментира още лидерът на БСП-Дупница.


На общинската конференция са утвърдени и шестима кандидат-кметове на села,

 

а останалите ще бъдат утвърдени до средата на месец август.
В Яхиново БСП залага на бизнесмена Бойко Христов, в Самораново – бившият служител на горското Михал Севдин, Бистрица – Кирил Огненски, Дяково – Миглена Йорданова, Пиперево – Явор Йоцов и Палатово – Христо Костадинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети