Читалището в Рила спечели един от 7-те екологични проекта за страната

DenNews.bg
05.06.2015
размер на текста:

Читалището в Рила ще осъществи екологичен проект – един от седемте проекта за цялата страна, които ще бъдат финансирани от един от мобилните оператори през тази година.
„Работилница за природа” е част от програмата за социална отговорност на компанията „Природа с бъдеще“.
Целта на проекта е да бъде създадена и оборудвана работилница, в която децата да могат, под формата на извънкласни занимания, да се запознаят с богатото природно наследство на България и региона, да провеждат практически занимания, свързани с усвояване на добри практики за опазване на околната среда, провеждане на наблюдения и опити, които да им показват последствията от човешката намеса в природата и не на последно място с помощта на игрови и творчески методи да затвърждават своите познания.
Бюджетът на проекта е 6890 лева, а неговата продължителност 6 месеца.
Критериите за оценка на кандидатурите бяха качество и бюджет на проекта, предвидени резултати и ефект, както и капацитет на организацията, която го предлага. Общата сума, която програмата отпусна тази година, е 45 000 лева, като максималната стойност на средствата за един проект е до 7 000 лева.
Инициативите бяха оценени от екип начело със зам.-министъра на образоването и науката Ваня Кастрева и с участието на журналисти и представители на екологични организации.

 


 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети