Отварят 65 работни места в Дупница

DenNews.bg
05.06.2015
размер на текста:

294 работни места ще бъдат открити от работодатели в област Кюстендил по проекта „Подкрепа за заетост” по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Общата бройка на работните места са 490, но 40% от тях – 196 са квота на областния управител.
Разпределението на бройките по общини бе одобрено от постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие на заседание вчера: 88 бройки за община Кюстендил, 65 бройки за община Дупница, по 10 бройки за общините Бобов дол, Сапарева баня и Кочериново, по 5 бройки за общините Бобошево и Рила и 3 бройки за община Невестино. Бройките ще бъдат разпределени между бюрата по труда в Кюстендил и Дупница.
Междувременно стана ясно, че стартира вторият прием по схема "Младежка заетост", която се реализира в рамките на ОП "Развитие на човешките ресурси". От първата процедура на територията на област Кюстендил следва да бъдат усвоени около 95 свободни работни места. Това са работни места за стажуване и обучение за младежи до 29-годишна възраст. Схемата е отворена за кандидатстване от страна на работодателите от реален сектор до края на годината или до изчерпване на финансовия ресурс.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети