Няма заподозрени за убийството на момче в Борисовата градина

DenNews.bg
03.06.2015
размер на текста:

Все още няма заподозрени за жестокото убийство на 16-годишно момче в Борисовата градина. Ученикът от Търговско-банковата гимназия в София беше намерен вчера на пейка в парка с прободна рана близо до сърцето. Приятели на Георги обясниха пред Нова телевизия тази сутрин, че момчето е успяло да се обади на приятелката си. Те е и тази, която го намира и подава сигнал на тел. 112. Приятелите на Георги обясниха, че той е бил кротък и възпитан, не са истина публикациите, че бил футболен фен и че е участвал в конфликт с възпитаници на друга столична гимназия. Няма как да става дума за грабеж, тъй като всички вещи на Георги са били до него и нищо не липсвало.
Днес психолози ще работят с приятелите и съучениците на Георги.
Полицията преглежда записите от камерите за видеонаблюдение на Борисовата градина, но убийството е станало в зелени площи, които не се наблюдават директно. Ще бъдат иззети записите и от охранителните камери на Българското национално радио и други обекти в близост до мястото на трагедията.
Убийството е извършено дръзко – посред бял ден, докато в близост е имало минувачи.
Това е третото убийство в Борисовата градина за последните 7 години. През 2008-ма беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов, а три години по-късно - 28-годишната Яна Кръстева. След инцидентите общината засили контрола в парка с 31 камери за видеонаблюдение, около 100 лампи и два общински патрула.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети