Глобяват туроператор, водил деца на екскурзия без лиценз

DenNews.bg
29.06.2015
размер на текста:

Комисията за защита на потребителите ще глоби с 10 000 лв. туроператирска фирма, пратила два детски футболни отбора на турнир в Париж, без да има лиценз.
През месец май родители сигнализираха медиите, че децата - около 40 участници в отборите "Монтана" и "Обеля", са имали проблеми с храненето и с настаняването по време на престоя им във Франция. Според оплакването им в комисията не е бил осигурен транспорт за придвижването до стадиона, където са се провеждали футболните срещи, както и до местата, където децата е можело да се хранят. По думите им в пансиона, където са нощували, са липсвали дори минимални условия като спално бельо и кърпи.
Фирмата, организирала пътуването, е извършвала туроператорска дейност без да е регистрирана като туроператор, не е разполагала дори с офис, установи проверка на комисията.
Експертите съветват родителите преди да изпратят децата си на подобни пътувания да изискат от директора на училището договор с туроператор, застраховка и всяка друга важна информация, свързана с пътуването. Източник: dnevnik.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети