Отлагат по-скъпия ток с месец

DenNews.bg
25.06.2015
размер на текста:

Парламентът одобри повишението на цената на тока да бъде отложен с един месец. Депутатите гласуваха промените в Закона за енергетиката и на първо и на второ четене в рамките на едно пленарно заседание, предаде агенция „Фокус“.
Приетите промени ще дадат възможност на Комисията за енергийно и водно регулиране да отложи предстоящото вдигане цената на тока с един месец, като удължи срока на регулаторния период с един месец.
Други промени в закона са намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия на възобновяемите източници, както и това, че се заявява намерението на правителството за свиване на разходите в държавните енергийни дружества.
Поправката беше приета спешно на фона на предупрежденията на бизнеса, че от утре започват протести, ако цената на тока за тях скочи с 20%.
По време на дебатите Красимир Каракачанов от парламентарната група на "Патриотичния фронт" каза, че с това отлагане на вдигането цената на тока се дава възможност на правителството и на временната анкетна комисия за наблюдението и дейността на КЕВР да свършат работа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети