БФС отряза Марек, Етър и Миньор (Пк) за „Б“ група

DenNews.bg
22.06.2015
размер на текста:

"Б" група остава в състав от 16 отбора. Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов след провелото се днес заседание на Изпълкома. Дублиращи отбори ще поддържат само Лудогорец и Литекс. Първенствата в "А" и "Б" група ще стартират на 18 юли. Очакванията за увеличение на състава на "Б" група не се сбъднаха. При това положение Марек, който не взе лиценз, Етър и Миньор (Пк) остават при аматьорите и няма да получат правото да се състезават във втора дивизия.
Борислав Михайлов коментира горещата тема и с ЦСКА: "Никой не е виновен на ЦСКА. ЦСКА няма лиценз, също и Локомотив (София). От ЦСКА няма постъпили документи на днешния Изпълком. От Локомотив (София) има устна молба от господин Гигов и до няколко дни ще се реши". Няма как от два отбора без лиценз да направим отбор с лиценз. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда толкова редовно. ЦСКА, който завърши това първенство, не е получил лиценз. По правилата, може да играе във "В" група. Това е опцията. Аз не знам другите неща, защото няма нищо черно на бяло. Лицензионната процедура приключи и каквото и да се случи с Локо (София), трябва да се случи много бързо. Защо досега нищо не се случи с ЦСКА?! Знаете какви са задълженията им. Към момента са 10 отбора в елита, в "Б" група са 16. Първенството ще стартира на 18 юли, и жребият на УЕФА беше днес, а след седмица са мачовете. Може и на 1 юли да изтеглим жребия, на кого пречим?! Ако останат 10 отбора ще играят по четири пъти, в общо 36 мача. Един изпада, един играе плейофи с отбор от "Б" група".
"Лицензът е един и не може да се преотстъпва. Но има много "ако", юридически неща, обемисти правилници, когато има двама юристи, има три мнения. Всяка страна си го тълкува, както й е изгодно".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети