Парламентарната комисия за борба с корупцията прекрати производството по сигнал на Методи Стойнев

DenNews.bg
19.06.2015
размер на текста:

Парламентарната комисия за борба с корупцията е прекратила производството срещу Българската федерация по шахмат и е уведомила за това окръжна прокуратура, оповестяват от БФШахмат. Става дума за сигнала на дупничанина Методи Стойнев, гросмайстор Кирил Георгиев и Симеон Стоичков, които разкриха за скандал с родната шахматна централа.
Ето съобщението по случая от страна на БФШахмат.
Вчера, 18.06.2015 Г., ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА ОБЯВИ, ЧЕ Е ПРЕКРАТИЛА ПРОИЗВОДСТВОТО СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ И Е УВЕДОМИЛА ЗА ТОВА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА. Това е поредното доказателство, че обвиненията в корупция срещу федерацията са безпочвени, част от клеветническа кампания, целяща уронването на доброто име на БФ Шахмат и нейното ръководство и обслужваща чужди интереси. На практика, тези скалъпени обвинения работят директно и срещу българския шахмат и неговото устойчиво и добро развитие.
Това решение подкрепя и правотата на мотивите на управителния съвет на БФ Шахмат, който на свое заседание на 05.06.2015 г. лиши от състезателни, съдийски, организаторски, клубни и треньорски права в системата на БФ Шахмат лицата Методи Стойнев - за срок от 3 години, Кирил Георгиев - за срок от 3 години, Симеон Стоичков - за срок от 5 години (поради повторно изключване от системата на БФШ), заради техните „публични преднамерени, целенасочени и координирани действия и изявления", „целящи уронването на престижа на Българската федерация по шахмат, съботиране на дейността й и дискредитиране на нейното ръководство, чрез изнасянето в публичното пространство на неверни, недоказани и клеветнически твърдения за корупция и злоупотреба (на пресконференция в Пресклуб БТА на 28.05.2015 г., в социалните мрежи и др.), както и уронване на авторитета, чрез клевети и лъжи, на министъра на младежта и спорта, министерството на младежта и спорта и работещите в него професионалисти."
Да припомним, че ВЕЧЕ И ДВЕ НЕЗАВИСИМИ ПРОВЕРКИ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ, НАПРАВЕНИ ОТ ИНСПЕКТОРАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА НЕ ОТКРИХА НИКАКВИ НАРУШЕНИЯ.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети