22 милиона са бедните в Русия

DenNews.bg
12.06.2015
размер на текста:

Повече от 22 милиона руснаци живеят под прага на бедността, предаде Франс прес, като се позова на статистически данни, разпространени днес.
През първите три месеца на настоящата година 22,9 милиона руснаци са попаднали в категорията на бедни хора. Миналата година по същото време в тази категория попадаха 19,8 милиона руснаци.
Русия има общо 143 милиона жители. Прагът на бедността за първите три месеца на настоящата година е бил 9662 рубли на месец (157 евро). Преди година по същото време е бил 7688 рубли на месец (125 евро).
Увеличаването на броя на руснаците с доходи под прага на бедността е от една страна директно последствие от инфлацията от началото на годината, от увеличението на цените отчасти заради краха на рублата в края на декември, от падането на цените на петрола и от украинската криза, а от друга страна е директно последствие от ембаргото, наложено от Русия върху хранителни и селскостопански продукти от страни, въвели санкции срещу страната.
Инфлацията започна да се забавя в Русия от два месеца и властите се надяват на завръщане към растежа идната година. Правителството взе мерки за защита най-уязвимите хора, като индексира пенсиите спрямо инфлацията. Източник: 24chasa.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети