Десните в ОбС-Дупница пуснаха червена бюлетина 6 месеца преди изборите, направиха Павлов шеф

DenNews.bg
08.05.2015
размер на текста:

Десните съветници в Дупница пуснаха червена бюлетина 6 месеца преди местните избори и така направиха лидерът на социалистите в общината председател на Общински съвет.
Станислав Павлов бе избран за ОбС-шеф с гласовете на всички 19 съветници, които участваха в тайния вот. Групата на ГЕРБ напусна залата и не участва в избора, като още в началото на сесията Йордан Йорданов обясни, че оставката на досегашния председател Костадин Костадинов е депозирана в кратък срок преди заседанието и ГЕРБ не могат да издигнат свой кандидат. Заради това и от групата поискаха дебатите и гласуването да бъдат отложени за следващата сесия, но това предложение не бе прието.
Кандидатурата на Станислав Павлов бе единствената, разбира се, издигната от групата на БСП. Вергил Кацов, председател на групата на Обединения демократичен блок (ОДБ), обясни че те няма да предлага свой човек за поста, тъй като с председателстването на Костадин Костадинов техният мандат е изчерпан.
Както е известно, след като лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов подаде оставка от председателския пост в ОбС, съветниците приеха промяна в правилника си, според която постът се заема на ротационен принцип с мандат от 6 месеца. Така за по 6 месеца ОбС-шефове бяха Владимир Владимиров от Лидер, сега БДЦ, и Костадин Костадинов, лидер на партията на Бареков в Дупница и част от Обединения демократичен блок в местния парламент.
Костадинов подаде оставка вчера, поради изтичане на мандата му.
Всъщност с днешното гласуване на съветниците от ОДБ върнаха жеста на колегите си от БСП, които преди 6 месеца гласуваха за кандидатурата на Костадинов.

Станислав Павлов започна мандата си с притеснение

Като още при първите докладни в дневния ред поиска юристът на ОбС Милен Попов да седне до него, за да му подсказва.
„Все пак не съм се готвил за тази сесия”, изтъкна Павлов, който има зад гърба си два мандата на общински съветник.
Кандидатурата му бе подкрепена от БСП, БДЦ, Силвия Овчарченска от НДСВ и независимите съветници.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети