България ще даде $40 000 за възстановяването на Непал

DenNews.bg
07.05.2015
размер на текста:

България ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 40 000 щатски долара за пострадалите от земетресението в Непал деца и техните семейства, съобщиха от Министерството на външните работи.
„С това решение страната ни изразява своята солидарност и ангажираност с международните усилия за преодоляването на последиците от един от най-опустошителните природни катаклизми в наше време и за възстановяването на Непал. Това е само част от усилията на България и широката българска общественост за подпомагане на пострадалото население чрез доброволни дарения за международните хуманитарни организации”, гласи съобщението.
Помощта ще бъде предоставена чрез УНИЦЕФ, която има ключовата роля в рамките на координацията на хуманитарните дейности на ООН на място.
Сумата ще бъде осигурена от средствата за помощ за развитие и хуманитарна помощ, които са включени в бюджета на Министерството на външните работи за 2015 година.

Може да помогнете за набиране на средства за възстановяването на Непал чрез изпращане СМС на номер 1466 към всички мобилни оператори на стойност 1 лев или по банков път по сметката на БЧК:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;
BIC: UNCRBGSF;

Средства за децата на Непал може да дарите и чрез УНИЦЕФ-България по смета:
Райфайзенбанк ЕАД:
IBAN: BG34RZBB91551065034919; BIC: RZBBBGSF
Основание: Непал

Или чрез СМС с текст "NEPAL" на кратък номер 1021. Стойността на дарението е 2 лв. ДДС и други такси не се дължат за абонати на всички мобилни оператори.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети