Откриха пистолетът, убил Немцов

DenNews.bg
29.05.2015
размер на текста:

Открит е пистолетът, с който е убит руският опозиционер Борис Немцов. За момента информацията се съобщава като версия, която ще бъде доказвана по време на следствието.
Според информацията на в. „Известия”, при претърсването, извършено в дома на майката на обвиняемия Заур Дадаев в Ингушетия, оперативните работници са открили пистолет „Макаров”. Именно с такова оръжие е бил застрелян политикът.
Дадаев се отказа от признанията си за убийството на Немцов
„Следствената бригада по делото за убийството на Немцов веднага е разпоредила няколко нови експертизи, които засягат на първо място главния обвиняем Дадаев”, посочва „Известия”, добавяйки, че съгласно закона за обявяването на новите експертизи са уведомени адвокатите на всички обвиняеми.
Иззетият пистолет и откритите 5 патрона ще бъде подложени на балистична експертиза, добавя вестникът.
Руският опозиционер беше застрелян в центъра на Москва на 27 февруари късно вечерта.
На 8 март бяха арестувани петима души във връзка с делото. Заур Дадаев е обвинен за пряк извършител, а братята Анзор и Шагид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев са негови съучастници.
Всички те са обвинени за „убийство, извършено като член на организирана престъпна група от користни подбуди” и за незаконно придобиване, предаване, продажба, превоз или носене на оръжие и боеприпаси. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети