Собствениците ще избират визията на блоковете при безплатното саниране в Дупница

DenNews.bg
27.05.2015
размер на текста:

Собствениците сами ще избират как да изглеждат сградите при безплатното саниране, като изборът им е възможен по решение на кмета Методи Чимев. Това стана ясно на пресконференция на градоначалника днес. Изборът ще става от три варианта, изготвени от гл. архитект на общината Славка Петкова.
Сдруженията на собствениците от още три блока ще сключат тристранни договори за безплатно саниране до дни, а общо учредените сдружения в Дупница са 30, като те са на различен етап от процедурата.
Както писахме, първият блок, одобрен за саниране е този на ул. „Тишина”, а трите, за които се подписва в следващите дни пък са първи и трети блок в жк „Бистрица” и блок на ул. „Отец Паисий” №13.
В петък ще бъдат отворени офертите по процедурата за избор на изпълнител, който да извърши обследванията, след което предстои и избор на самите ремонтни дейности. Те пък трябва да започнат към края на октомври.
Има значителен интерес и от сгради с по-малко от 36 апартамента, каквото е изискването към момента. Това са Етажни собствености предимно от жк „Бистрица”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети