Пожарникар №1 на крака в Дупница, награди четирима младежи с медали за храброст

DenNews.bg
26.05.2015
размер на текста:

Пожарникар №1 на България гл. комисар Николай Николов пристигна в Дупница, за да връчи медали на четирима младежи за храбростта им, проявена по време на пожар в дома на 93-годишен дядо от с. Усойка, община Бобошево.


Почетните медали на МВР се връчват на 26-годишния Марио Симеонов, 19-годишния Мартин Миланов и 21-годишният Божидар Терзийски от Усойка 17-годишният им приятел Янко Малинов от София като награда, подписана от вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.
 

Марио, Мартин, Божидар и Янко стават свидетели на пожара в дома на възрастният мъж на 1 май тази година. Без да се замислят, рискувайки собствената си безопасност те влизат в имота и изнасят дядото на ръце, като така спасяват живота му.
Церемонията по награждаването им бе кратка, но тържествена по военному. В двора на пожарната в Дупница младежите бяха посрещнати от построените в редица огнеборци, а след това получиха медалите си под аплодисментите на професионалните пожарникари.


Младежите получиха приятелско потупване по рамото от гл. комисар Николов, който изтъкна, че се гордее с момчетата, а постъпката им е пример за истинското значение на „да направиш добро”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети