Невиждано явление в деня на поклонението пред чудотворната икона в Дупница: Небето и Рила алено червени

DenNews.bg
25.05.2015
размер на текста:

Невиждано явление наблюдаваха жителите на жк „Бистрица” тази вечер. Небето и билото на Рила планина над село Бистрица се обагриха в алено червено.
„Това е знамение. Червените облаци се виждат често, но такова червено небе и пламтяща планина никога не сме виждали. Това се случи точно днес, в дена, в който в Дупница тече поклонението пред чудотворната икона на св. Богородица Милваща. Невероятно е. Съжалявам за качеството на снимките, не е много добро. Много хора се спираха, гледаха невярващо, снимаха и коментираха явлението. Дано е на добро. Дано е знак, че молитвите ни са чути”, пише на редакционната ни поща Светлана Георгиева.


Стотици дупничани и хора от съседни общини се поклониха днес пред чудотворната икона на Божията майка, донесена в Дупница за първо поклонение в страната от архиерейския наместник отец Георги Паликарски. Иконата ще бъде изложена в централния храм "Св. Георги Победоносец" за поклонение и утре, 25 май, от 7 до 22 часа, а ще отпътува за Видин, където се съхранява, в сряда сутринта.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети