Над 60 нелегални имигранти са задържани в София

DenNews.bg
21.05.2015
размер на текста:

Над 60 нелегални имигранти са задържани в района на „Лъвов мост” и Женския пазар в столицата при специализирана операция на ДАНС, Дирекция "Миграция", жандармерията и полицията.
За кратко движението на автомобили и трамвай по бул. "Мария Луиза" снощи бе преустановено заради масираната акция. Обект на проверка бяха няколко хостела и квартири, които се обитават от граждани на Афганистан, както и от държави от Близкия изток и Африка. Неофициално се твърди, че акцията е насочена срещу канал за незаконен трафик на граждани от Азия, Африка и Близкия изток през България към страни от Централна и Западна Европа.
От около три години в района на "Лъвов мост", Женския пазар и прилежащите улици всекидневно пребивават стотици нелегални имигранти и бежанци, които често влизат в пререкания. Заради това в района има постоянно присъствие на полиция и жандармерия. За да ограничи присъствието на бежанци по софийските улици, в края на януари Държавната агенция за бежанците наложи вечерен час, след който се забранява достъпа до центровете за временно настаняване. През зимата той е 20.00 часа, а през лятото 22.00 часа.
Акцията на българските служби се проведе на фона на масовите критики на български и чуждестранни правозащитни организации, които твърдят, че властите у нас не проявяват хуманно отношение към бежанците, които търсят убежище.
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети