Цветомира Попова от Гимназия „Хр. Ботев”-Дупница е №1 по БЕЛ в България

DenNews.bg
20.05.2015
размер на текста:

Цветомира Развигорова Попова от Гимназия „Христо Ботев”-Дупница спечели първо място на националния финал на „Цветната олимпиада” в дисциплината „Български език и литература”.
Първенците в олимпиадата, организирана от сдружение „България си ти!”, са по пет, разделени в групи от 8 до 12 клас, във всяка от дисциплините: БЕЛ, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.
Победителите в съревнованието ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата.
Учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в
националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април, а лично доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, който е и почетен член на сдружение „България си ти!“, натисна бутонът за началото на електронното издание на състезанието. До финала на олимпиадата бяха допуснати победителите от областния етап на съревнованието, в който се включиха хиляди участници.
Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.
Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети