Българите от автобуса с бомбата се прибраха

DenNews.bg
18.05.2015
размер на текста:

Пътниците, пътували в автобуса, в който беше намерено взривно устройство в Будапеща, пристигнаха тази сутрин у нас. Общо 34 души са пътували от Прага за Варна, част от пътуващите са слезли в Русе. Сред тях е имало и румънци.
Бомба, поставена в багаж, бе открита вчера автобус на български превозвач „Омега Груп”. От фирмата обясниха, че пътуването протичало нормално до момента, в който се усетила странна миризма.
Шофьорите спрели, за да огледат и тогава се оказало, че в багажното отделение има един куфар в повече. Когато го отворили намерили разлята туба с бензин и бомба. Самите шофьори подали сигнал, на мястото бил изпратен сапьорски екип, който е обезвредил бомбата, информира bTV.

 

Словак или чех е поставил бомбата в автобуса с българите

 

Това заяви пред bTV управителят на фирмата превозвач Драгомир Петков. Той допълни, че взривното устройство е самоделно и е било с голяма мощност.
"Извадили сме късмет, че взривното вещество е било в туба, която се е разляла. Оттам започва миризмата", уточни Петков. Той каза още, че пътникът, поставил бомбата, е бил с билет от Прага за Братислава, но е слязъл в Бърно и не се е върнал повече. Задействани са всички институции в Чехия, Словакия и Унгария, взети са отпечатъци от автобуса и от тубата, в която е било взривното вещество.
Драгомир Петков уточни, че компанията му разполага със седем автобуса. По-рано пред bTV управителят на автогарата във Варна заяви, че и преди е имало инцидент с автобус на фирмата. Тази информация обаче беше отречена от Петков. Той допълни, че по европейските закони няма как да бъде проверяван багажът на пътниците.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети